مباحث مربوط به موبایل و تکنولوژی

مباحث مربوط به موبایل و تکنولوژی

کانال تلگرام :

https://telegram.me/Mcjavan

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
نویسندگان
پیوندها

۶ مطلب در مهر ۱۳۹۴ ثبت شده است

https://telegram.me/Mcjavan

https://telegram.me/Mcjavan

تلگرام اپلیکیشنی پیام رسان که بیش از ۱۳ میلیون کاربر در کشورمان دارد، از دیروز دچار اختلالاتی شده که شبهه‌ی فیلترینگ این نرم‌افزار را بار دیگر بوجود آورده بود که البته به نظر می‌رسد از امروز شاهد برطرف شدن تدریجی این اختلالات هستیم. مدیرکل روابط عمومی‌شرکت مخابرات ایران در این راستا بیان کرده است که تلگرام تا آخر عمر دولت فیلتر نخواهد شد.

تلگرام که با استقبال خوب ایرانیان مواجه شده و روزانه بیش از یک میلیارد پیام توسط ایرانیان در آن رد و بدل می‌شود از دیروز دچار اختلالاتی شده است و این شائبه را ایجاد کرده است که شاید اپلیکیشن تلگرام دچار فیلترینگ شده است که البته با توجه به ایجاد کانال‌های غیراخلاقی در آن دور از انتظار نیز نبود.

اما مدیرکل روابط عمومی‌شرکت مخابرات ایران در گفت‌وگو با آفتاب یزد و در پاسخ به اینکه آیا مخابرات تصمیمی‌مبنی بر فیلتر نرم‌افزار تلگرام را دارد یا خیر، می‌گوید:

سیاست دولت یازدهم از ابتدا مخالفت با فیلترینگ بوده و همچنان هست و تا آخر عمر این دولت هم خواهد بود؛ از این رو مخابرات تصمیم برای فیلتر تلگرام ندارد.

داوود زارعیان در بیان راه‌حل اینگونه سوءاستفاده‌ها نیز تاکید می‌کند:

من معتقدم بهترین راهکار در این زمینه بحث فیلترینگ هوشمند است که ضرورت دارد هرچه سریع‌تر در کشور توسعه پیدا کند. در همه دنیا اینگونه است که تنها آن بخش از سایت‌ها و نرم‌افزارها فیلتر می‌شود که مورد دارند و به خاطر برخی مسائل و مشکلات کل سایت را فیلتر نمی‌کنند.

وی می‌افزاید:

در کشور ما نیز این اتفاق می‌تواند رخ دهد که مثلا در مورد برنامه تلگرام تنها کانال‌ها و ربات‌هایی فیلتر شوند که مبتذل و ضداخلاقی‌اند؛ اما کل شبکه وجود داشته باشد.

زارعیان با بیان اینکه سیاست دولت و بسیاری از کارشناسان مربوطه نیز همین است، اظهار می‌کند:

حوزه فضای مجازی نیازمند یک مدیریت قوی است و فیلترینگ و بستن سایت‌ها و نرم‌افزارها و ... اصلا راهکار قابل قبول و منطقی نیست؛ بلکه راهکار اصلی فیلترینگ هوشمند است.

مدیرکل روابط عمومی‌شرکت مخابرات ایران با تاکید بر اینکه قطعا فیلترینگ هوشمند در کشور اجرا خواهد شد، هشدار می‌دهد:

از این رو من به تمام سودجویان و سوءاستفاده‌گرانی که به صورت باز از فضای مجازی استفاده می‌کنند هشدار می‌دهم که بدانند با اجرای کامل فیلترینگ هوشمند امکان شناسایی آنان و مسدود کردن مطالب، سایت‌ها و شبکه‌های مبتذل‌شان وجود دارد.

وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا فیلترینگ هوشمند مخالفانی دارد، نیز می‌گوید:

کسی نمی‌تواند درقبال منطق درست فیلترینگ هوشمند مقاومت کند. سیاست دولت هم همواره حمایت از جریان آزاد اطلاعات درست و صحیح و سالم است؛ از سوی دیگر دولت هم هیچ‌گاه موافق رواج بی‌بند و باری نبوده و نیست و طبیعتا عقل و سیاست منطقی هم حکم می‌کند در مقابل مطالب و مسائلی که اخلاق را زیر سوال می‌برد و موجب رواج ابتذال می‌شود موضعگیری درستی اتخاذ کرد.

  • محمد فرشاد

https://telegram.me/Mcjavan

ابزار های پوشیدنی هوشمند اطراف ما را در برگرفته اند و مجموعه کثیری از آن ها برای اهل ورزش و با طراحی خاص این افراد طراحی شده اند. امروز کمپانی Misfit نسخه جدید ابزار پوشیدنی هوشمند خود با نام شاین ۲ (Shine 2) را معرفی کرده و اینبار شیک پوشان را هدف گرفته است!

Misfit در نسخه جدید ابزار پوشیدنی اش یک مگنتومتر سه محوره را در کنار شتاب سنج سه محوره در نظر گرفته تا این محصول بتواند با دقت بیشتری میزان فعالیت فرد را سنجیده و همچنین قابلیت تشخیص کیفیت خواب فرد را نیز داشته باشد. همچنین کاربر می تواند به کمک نقطه های تعبیه شده روی صفحه و رنگ های مختلفی که نمایش داده میشود زمان را نیز تشخیص دهد. خبر دادن کاربر برای پیغام ها و تماس های تازه از طریق ویبره، و همچنین جو دادن به کاربر برای فعالیت بیشتر رسیدن به هدف مورد نظر برای فعالیت های روزانه از دیگر قابلیت های تازه این ابزار پوشیدنی هوشمند است. 

Misfit سخت افزار به کار گرفته شده در شاین ۲ را ارتقا داده و حالا برد بیسیم این ابزار افزایش یافته و حساسیت آن به لمس نیز بهتر از نسخه قبلی شده است. سیستم لمسی بهبود یافته این امکان را به کاربر میدهد تا در کنار نرم افزار جامع همراه این ابزار بتوان بخش های مختلف گوشی همچون نرم افزار پخش موسیقی یا دوربین را کنترل کرد. بدنه شاین ۲ از آلومینیوم ساخته شده و باتری آن تا شش ماه دوام می آورد. همچنین این ابزار تا ۵۰ متر زیر آب دارای قابلیت ضد آب است. این دستگاه قرار است اول نوامبر و با قیمت صد دلار وارد بازار امریکا شود. 

  • محمد فرشاد

سرعت اینترنت در شبکه مخابراتی و همچنین در محیط خانه (منظورمان شبکه بی سیم است) یکی از دغدغه های کاربران دنیای فناوری است. چون در محیط بیرون دسترسی و داشتن سرویس مناسب اهمیت بسزایی دارد و در محیط خانه هم سرعت و پوشش مناسب سرویس اینترنتی که توسط روتر بی سیم میسر می گردد. اما در این میان موارد دیگر هم در سرعت و پوشش مناسب سرویس اینترنتی در محیط شبکه بی سیم خانگی تاثیر گذار هستند  که یکی از مهمترین آنها گیرنده بی سیمی است که در خود گوشی به کار رفته است. بله درست خواندید. چرا؟ دقیقا دلیلش خیلی ساده است چون استفاده از شبکه بی سیم پیشرفته تر امکان دسترسی به سرعت بالاتر را با ثبات بیشتری فراهم می کند و همچنین میزان Packet Loss در سرویس اینترنتی هم کم خواهد شد.

در ابتدا خود ما هم فکر نمی کردیم این موضوع تا این حد موثر باشد اما وقتی تستی را انجام دادیم فهمیدیم که داستان کاملا فرق دارد! برای بررسی از یک سرویس اینترنت 50 مگابیت در ثانیه و گوشی های موبایل آیفون 6 پلاس و سامسونگ گلکسی اس 6 اج استفاده کردیم. برای بررسی سرعت تست مانند بیشتر وب سایت ها از نرم افزار تحت سیستم عامل موبایل Speedtest روی هر دو گوشی استفاده شد و در آن تنطیمات سرور و واحد نمایش یکسان در نظر گرفته شد. فاصله هر دو دستگاه از روتر که یک روتر Netgear سیصد مگابیت است یکسان بود و تست ها به صورت مجزا انجام شد. در این حالت نتایجی که بدست آمد واقعا متفاوت بود. برای این که خودتان قضاوت کنید ما تصویر نتیجه تست هر دو گوشی را قرار دادیم. اشاره به این نکته حائز اهمیت است که برای اطمینان سه بار تست تکرار شد و هر سه بار نتایج تقریبا یکسان بود.

https://telegram.me/Mcjavan

نتیجه تست Speedtest آیفون 6 پلاس و گلکسی اس 6 اج در شرایط یکسان

  • محمد فرشاد

https://telegram.me/Mcjavan

چندی پیش کمپانی هایی مانند ACER و HP جدیدترین محصولات چند کاره AIO خود را معرفی و به بازار عرضه کردند.یک نکته جالب توجه تغییر رویه ساختار AIO ها در تولیدات جدید بود.به طوری طراحی همه این برندها به شیوه ایی بود که کاربران که از سیستم ALL IN ONE خود در دو حالت تبلت لمسی بزرگ و کامپیوتر رومیزی استفاده کنند.هنوز به طور دقیق مشخص نیست که بازخورد کاربران از این کامپیوترها چه خواهد بود،اما هر چه که باشد،لنوو نیز به این طراحی متمایل شده و اینک با جدیدترین AIO لنوو آشنا شوید.آیا این کامپیوتر موفق خواهد شد؟

 

طراحی YOGA 900 بسیار زیبا و چشم نواز است.لنوو مدعی باریک ترین AIO در جهان شده است.این محصول از پردازنده اینتل i5 5200U در کنار 8 گیگابایت حافظه رم DDR3 استفاده میکند.یک نمایشگر 27 اینچی در دقت تصویری FHD این محصول را همراهی میکند.نمایشگر از نوع چند لمسی است که به همین سبب به آسانی میتوان آن را به عنوان یک تبلت بزرگ به کار گرفت.Y900 از سیستم عامل ویندوز 10 استفاده خواهد کرد.در قسمت ذخیره سازی لنوو از یک درایو سالید با حجم 256 گیگابایت استفاده کرده است.یک دسته تاشو در پشت بدنه قرار دارد.این دسته به مانند یک پایه عمل کرده و در صورت لزوم میتوان آن را به کلی جمع کرد و یا با بیرون آوردن آن،محصول را به یک کامپیوتر AIO تبدیل کرد.در بخش صدا دو اسپیکر در توان 2.5 وات و به صورت استریو به کار گرفته شده است.یک کارت گرافیک انویدیا 940A برای پخش تصاویر در نظر گرفته شده است.به طور کلی YOGA 900 یک محصول میان رده است که توانایی انجام کارهای روزمره و کمی بیشتر را خواهد داشت.این محصول با قیمتی در حدود 1549 دلار عرضه میگردد و در مقابل رقبای اصلی خود از سخت افزار متوسطی برخوردار است.پورت های USB 3.0 و HDMI از دیگر امکانات این کامیپوتر هستند.

https://telegram.me/Mcjavan

  • محمد فرشاد

https://telegram.me/Mcjavan

مدتی پیش یکی از دوستان پرسشی درباره اپلیکیشن های پیام رسان و منبع درآمدشان مطرح کرد و اینکه اگر رایگان هستند، چگونه می توانند آنقدر درآمد داشته باشند که چند میلیارد دلار ارزش گزاری شوند؟ پاسخ در تبلیغات و فروش محصولات جانبی است. به تازگی مطلبی در نشریه وال استریت ژورنال و به قلم موسسه تحقیقاتی Activate منتشر شده که نشان می دهد اپلیکیشن های پیام رسان درآمد خیلی خوبی دارند و جالبتر اینکه گونه آسیایی آنها به ازای هر کاربر دلار پارو می کند، در حالی که رقبای آمریکایی سنت ها را بالا و پایین می کنند!

به گزارش Activate، اپلیکیشن های آسیایی چون WeChat، KakaoTalk و Line روزگار خوشی را می گذرانند. WeChat سالیانه به ازای هر کاربر 7 دلار در می آورد و دو اپلیکیشن دیگر به ترتیب 4.24 و 3.16 دلار درآمد دارند. در طرف مقابل اپلیکیشن های آمریکایی WhatsApp و Viber به رقم (به ترتیب) 6 و 1 سنت برای هر کاربر بسنده کرده اند. البته WhatsApp یک حق 99 سنتی سالیانه هم برای عضویت در شبکه خود از کاربران دریافت می کند. WhatsApp بالغ بر 900 میلیون کاربر فعال در ماه دارد، در حالی که کاربران فعال WeChat و Line به ترتیب به 600 و 200 میلیون در ماه می رسند. اپلیکیشن های آسیای رایگان هستند، اما درون خود استیکرها، بازی و اپلیکیشن های جانبی را به فروش می رسانند.

  • محمد فرشاد

https://telegram.me/Mcjavan

داستان فیلترینگ اپلیکیشن‌های پیام‌رسان سر درازی دارد. در موارد پیشین قبل از مسدود شدن یک سرویس شاهد اظهار نظرهای مسئولین و سپس اعمال فیلترینگ بر روی سرویس مورد نظر بودیم، اما این بار مسئولان تلگرام ادعاهای عجیبی مطرح کرده اند.

اکانت رسمی توییتر تلگرام در پاسخ به توییت‌های مکرر کاربران ایرانی در رابطه با اختلال در سرویس تلگرام اینگونه پاسخ داده است:

"متاسفیم. وضعیت سرویس خوب است، اما ارائه دهندگان اینترنت در ایران از چهارشنبه ترافیک تلگرام را محدود کرده‌اند."

پاول دارو - موسس و مدیرعامل تلگرام در توییت عجیب خود ادعا کرده است:

مقامات ایرانی خواستند از تلگرام برای جاسوسی شهروندان خود استفاده کنند. ما در این باره به آن‌ها کمک نکردیم و کمک نخواهیم کرد.

در دنیای امروز بسیاری از دولت‌های دنیا در راستای مسائل امنیتی و رعایت قوانین کشورشان، بر روی ارتباطات افرادی که به آن‌ها مشکوک می‌شوند، نظارت و کنترل دارند.

این در حالی است که ممکن است مشکلات اتصال به شبکه‌ی تلگرام مربوط «قطع مسیر اینترنت ترکیه و باب المندب» باشد. البته طی هفته‌های اخیر و پس از راه‌اندازی سرویس کانال‌های عمومی تلگرام، برخی از کاربران ایرانی، کانال‌های غیراخلاقی راه‌اندازی کردند و به شدت نسبت به تبلیغ آن‌ها اقدام کردند. حال باید منتظر ماند و دید پاسخ رسمی وزارت اطلاعات و ارتباطات کشور در این باره چه خواهند بود. اما از روی توییت بالاترین مقام در تلگرام می‌توان حدس زد که به پایان راه این سرویس پیغام‌رسان نزدیک شده‌ایم.

بروزرسانی:

محمدرضا فرنقی‌زاد، مدیرکل روابط عمومی وزارت ارتباطات در پاسخ به ادعای عجیب مسئولین تلگرام گفته است که تا کنون نامه‌ای در این زمینه به دست ما نرسیده است. این بدان معنا است که وزارت ارتباطات اقدام برای مسدود کردن این سرویس و فیلترینگ آن هیچ اقدامی نکرده است. بنابراین مشخص نیست که ادعای تلگرام بر چه اساسی مطرح شده است.

https://telegram.me/Mcjavan

  • محمد فرشاد